Blauw op Social: een social media training voor politie & handhaving

Blauw op Social Media

Inhoudsopgave

Moet je als politie of handhaving aanwezig zijn op social media? Dit is een vraag waar de meningen verdeeld over zijn. ‘Blauw op Social’ is een ontwikkelde training door Monkeys & Bananas Academy in samenwerking met Nathan Okkerse, Politie Rotterdam, HRD-adviser Chi-Wing Choy, Politie Nederland, Sander Hoed en Politie Oost Nederland. De training helpt agenten op een professionele manier in zijn aanwezigheid op social media.

De aanwezigheid van politie op social media

 “Zeker gezien de ontwikkelingen op social media gebied en de verschuiving van criminaliteit naar de digitale wereld is het goed om als Politie medewerker meer bagage in te krijgen”: Chi-Wing Choy (HRD-adviseur)

Natuurlijk kleven er nadelen of zelfs gevaren aan de aanwezigheid op social media. Je hebt geen controle over de informatie die over jou gepubliceerd wordt en elke (vermeende) misstap wordt uitvergroot en massaal gepubliceerd. Wij zijn van mening dat dit juist de reden zou moeten zijn om als politie sterk aanwezig te zijn op social media. Uiteraard met een goede strategie en heldere spelregels. Met een goede social media strategie heb je het social bereik én de geloofwaardigheid om bijvoorbeeld nepberichtgeving te ontkrachten of de juiste context te bieden.

Blauw op Social: een maatwerktraining voor politie

Sander Hoed (digitaal wijkagent): “Dagelijks krijg ik vragen m.b.t. socia media. Met deze training kunnen we iedereen, ongeacht het niveau, handvatten geven in het dagelijks gebruik van social media.‘’

In deze maatwerktraining gaan we in op deze strategie en laten we zien hoe je content creëert die aansluit bij jou doelgroep. Verder gaan we in op de het belang van de webcare en het meten van je resultaten middels de Analytics die ieder platform te bieden heeft. Deze laatste geeft je bijvoorbeeld inzichten in welke type content het goed doet en waarmee je de verbinding legt naar jou doelgroep. Daarnaast gaan we binnen het onderdeel webcare kijken naar het sentiment van de doelgroep: is het publiek bijvoorbeeld boos, begripvol, meelevend of enthousiast? Interessant om te weten natuurlijk. We vertellen het je allemaal tijdens onze social media training Blauw op Social.

Onze trainster aan het woord

Trainster Meraux de Schutter (Monkeys & Bananas):  “Met de training Blauw op social leer ik iedereen hoe social media in elkaar zit. Ook kijk ik daarbij naar hoe de politie social media kanalen pragmatisch kan inzetten om de betrokkenheid tussen burger en politie te vergroten in het online landschap. Interesse in deze training of in het ontwikkelen van een eigen training? Wij horen graag van je via mail of telefoon!

Blauw op Social
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meraux de Schutter

Meraux de Schutter

Energieke marketeer met kennis over de laatste trends in een snel veranderende social media wereld! Ik train graag en heb al veel organisaties mogen helpen met trainingen die varieren van algemeen social media training tot aan LinkedIN Sales navigator of Instagram.

Aan de slag met social media?

Vraag een vrijblijvend gesprek met onze specialisten aan voor een op maat gemaakte training! 

Gratis social media tips ontvangen?

Onze experts delen graag hun kennis over social media met jou. Ontvang praktische tips en voorbeelden om jouw social media strategie te verbeteren!