Dit zijn de opvallendste 1 april grappen op social media van 2021!

1 april grap

Inhoudsopgave

De meest opvallende 1 april grappen van 2021

Bedrijven en organisaties maken al jaren gebruik van 1 april. De weken voorafgaand aan deze dag zie je dan ook verschillende social media berichten voorbij komen die inspelen op deze dag. Het ene bericht nog vreemder dan de ander, terwijl een ander bericht je laat twijfelen of het misschien wél waar is. Ook in 2021 konden bedrijven uiteraard niet achterblijven en kwamen de afgelopen dagen met opvallende berichten naar buiten. Het blijft een krachtig middel om interactie op social media te creëren met de doelgroep. Wij zetten de meest opvallende 1 april grappen van 2021 op social media op een rijtje!

1. Monkeys & Bananas: een nieuwe vestiging in de jungle

Het online marketingbureau Monkeys & Bananas vond dat de vestigingen in Breda en Rotterdam te krap werden. Tijd om uit te breiden en op zoek te gaan naar een nieuw stekkie in de jungle. Het oog is gevallen op twee droomplekken waar de Monkeys zich helemaal thuis zullen voelen. De twijfel over de definitieve keuze is aanwezig en zij schakelde daarom de hulp in van hun volgers. Welke vestiging vind jij het meest geschikt: de hoogte in met een schitterend uitzicht of veilig op de grond in een meer tropische omgeving? Ook al hadden wij zin in een tripje naar de jungle, we moeten bekennen dat het om een 1 april grap gaat en veilig in Nederland blijven!

2. Domino’s: einde aan de ananasdiscussie

Op 25 maart kwam Domino’s naar buiten met een belangrijke mededeling: “Domino’s stopt met de verkoop van ananas op pizza’s. Het is tijd om een streep door de discussie te zetten. Vanaf maandag 29 maart zal er geen ananas meer in onze filialen verkrijgbaar zijn. 🍍🚫“.

Aanwakkeren van de ananasdiscussie

Dit eerste bericht behaalde 3.000+ opmerkingen, 1.000+ likes en 300+ delingen. De dagen erna werd de ananasdiscussie extra aangewakkerd met de hashtag #teamananas en posters met ‘Domino’s ananas-vrij’. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal werd de discussie flink gevoerd. Dit resulteerde in meer dan 10.000 opmerkingen, 24.000+ likes en 1.000+ delingen op het internationale account van Domino’s.

Pizza ananas-vrij: een 1 april grap of niet?

Het kon natuurlijk niet anders dat de berichten op social media van Domino’s een 1 april grap waren. De ananasdiscussie zal voorlopig nog blijven bestaan. Domino’s kwam op 1 april 2021 met een video waarin zij de grap bevestigde. Extra goed nieuws voor de ananasliefhebbers: als je vandaag voor een ananas topping kiest bij Domino’s, krijg je deze helemaal gratis!

3. Een nieuw product: Boer’n yoghurt nachtcrème

Zuivelhoeve staat bekend om de Boer’n yoghurt en Boer’n vla. Met smaken als vanille-chocolade, salted caramel en strawberry vanilla hebben zij in Nederland vele fans. Tijd om de productlijn verder uit te breiden? Dat vond Zuivelhoeve een goed plan. Zij introduceerde op 26 maart 2021 het nieuwe product: Boer’n yoghurt nachtcrème. Volgens Zuivelhoeve de perfecte structuur om de huid te kalmeren en weer stralend te maken. Het is nog niet officieel bevestigd dat het om een 1 april grap gaat, maar wij gaan ervan uit dat de nachtcrème niet echt op de markt komt. Al is het nog altijd een optie om de bekende Boer’n yoghurt op je gezicht te smeren…

4. De naamsverandering van Jamin naar Japlus

De bekende snoepketen Jamin heeft dit jaar een erg opvallende 1 april grap. Zij kondigde namelijk een naamsverandering van Jamin naar Japlus aan. Hiermee willen zij meer positiviteit en fun uitstralen. Jamin – vanaf nu dus Japlus – noemt het zelf een ‘officieel statement’. Deze naamsverandering komt niet zomaar uit de lucht vallen. Uit een uitvoerig onderzoek is namelijk gebleken dat de naam een negatieve lading heeft, omdat ‘min’ 60% van de naam betreft. Dit is niet in lijn met het vrolijke en kleurrijke concept van de snoepketen en dus is dit hét moment om een naamsverandering door te voeren.

De eerste Japlus winkel in Amsterdam

Waar veel bedrijven een 1 april enkel online publiceren, tilt Japlus het naar een hoger niveau. Een bezoekje aan Jamin.nl zorgt ervoor dat je direct wordt doorverwezen naar Japlus.nl. In Amsterdam werd zelfs het eerste Japlus filiaal geopend aan de SugarCity Ring 1. Alle bestaande winkels krijgen tot het eind van het jaar om dezelfde huisstijl over te nemen laat Japlus weten.

Winactie voor 1 minuut gratis winkelen

Voor het filiaal in Amsterdam werd zelfs een winactie uitgezet om 1 minuut gratis te winkelen. Ondanks dat veel reacties de twijfel over een 1 april uitspreken, reageren 300+ trouwe fans op de post en werd er ook echt een winnares uitgekozen. Het mag dan nog niet officieel bevestigd zijn dat het een 1 april is, maar ons vermoeden is erg groot. Eén ding is zeker: extra publiciteit heeft Jamin (of Japlus) zeker gekregen!

5. Een Tikkie versturen via een postduif

Iedereen heeft wel een vriend die nooit zijn Tikkies betaalt. Daarom introduceert de app een nieuwe functie: de Tikkie Postduif. Door op deze knop de drukken zal er direct een postduif worden losgelaten met een speciale code om de Tikkie te betalen. De video legt precies uit hoe de nieuwe functie werkt! Eén tip: laat jouw vriend of vriendin wel weten om de deuren of ramen open te zetten…

6. Een Wi-Fi Koe voor een snel (en groen) netwerk!

Een samenwerking van Visit Twente en University of Twente zorgt voor de lancering van het eerste Wi-Fi Koe Netwerk. Deze grazende koeien wekken direct Wi-Fi op, waardoor je zelfs op de meest afgelegen plekken in Twente online kan blijven. Hoe het werkt? Heel simpel! Zet je Wi-Fi aan, verbind met een koe zoals Marietje19 en je hebt direct toegang tot een groen netwerk. Een 1 april? Nog niet bevestigd, maar ons vermoeden is groot!

7. New York Pizza, maar dan in soepkom!

Op 22 maart 2021 maakt New York Pizza bekend dat er binnenkort een nieuw product wordt gelanceerd. De tip is een soepkom en de Instagram van het bedrijf moet in de gaten gehouden worden voor het antwoord. In de reacties wordt volop geraden: pasta’s, pizzabowls, soep, noedels en… het vermoeden van een 1 april grap.

Het juiste antwoord van New York Pizza

Een aantal dagen later komt het juiste antwoord: een Pizza Pepperoni Soep! Het nieuwe product is vanaf mei verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten en online te bestellen. Een bepaald aantal testers krijgen zelfs de unieke kans om deze primeur als eerste te proeven. Onder alle reacties worden 50 New York Pizza-fans uitgekozen die een test pakket ontvangt. Liever een andere smaak? Daarvoor introduceerde het bedrijf een tweede soep lijn: Pizza Hawaii soep met echte ananas en verse stukjes ham. Of we het ooit kunnen proeven is voor ons een grote vraag…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Luuk

Luuk

Drie jaar geleden begon Luuk met het schrijven van artikelen voor gevestigde online magazines. Hij maakte hier kennis met online marketing en SEO. Ondertussen verbreedt Luuk voortdurend zijn kennis door in de praktijk bezig te zijn. Niet alleen websites van klanten, maar ook eigen websites ziet hij stijgen in de zoekmachine. Ook jij hebt zo te zien geklikt!

Aan de slag met social media?

Vraag een vrijblijvend gesprek met onze specialisten aan voor een op maat gemaakte training! 

Gratis social media tips ontvangen?

Onze experts delen graag hun kennis over social media met jou. Ontvang praktische tips en voorbeelden om jouw social media strategie te verbeteren!