Hoe maak je een goede Instagram biografie?

Instagram biografie

Inhoudsopgave

Je Instagram profiel is de nieuwe homepage van je business. Een goede biografie helpt je om meer volgers aan te trekken. Je doel is om je profielbezoekers om te zetten naar volgers of klanten. Ben jij klaar om een goede Instagram biografie te maken? Lees dan snel verder!

De eerste indruk van een Instagram biografie

Een eerste indruk maak je maar één keer. Binnen enkele seconden maken bezoekers de keuze of ze je wel of niet gaan volgen. Wij hebben een aantal onderwerpen gemaakt om je te helpen bij een goede biografie.

Instagram biografie

Plaats een titel in je Instagram biografie

Bovenaan je biografie kan je een titel plaatsen. Normaal gesproken heeft Instagram jouw naam ingevuld maar dit kan je ook aanpassen. Je kunt hier je bedrijfsnaam neerzetten of misschien wel je expertise. Je kunt dus bepaalde trefwoorden gebruiken zodat mensen je kunnen vinden tussen de zoekresultaten. In het voorbeeld hieronder hebben wij gekozen voor ‘Monkeys & Bananas’.

Biografie Instagram

Beschrijf je business met de juiste termen

Gebruik de trefwoorden waar je bedrijf om bekend staat. Zo kan een bezoeker meteen zien wat voor bedrijf je voortzet. Verplaats jezelf in de bezoeker en gebruik dan de juiste trefwoorden die de aandacht van de bezoeker trekt. Deze trefwoorden verwerk je in de bio.

Maak je bio overzichtelijk en gebruik emoticons

Sommige emoticons zeggen meer dan een aantal woorden. Daarnaast is het een leuke vervanging van de opsommingstekens. Je hebt inmiddels maar 150 tekens om in je biografie te verwerken.

Gebruik een ‘call to action’ en hashtags

Als je bezoekers wil doorverwijzen naar je website of naar je producten, dan is het handig dat je hier een link van plaatst in je biografie. Ook kan je hashtags toevoegen waar je mee geassocieerd wil worden.

Vul je gegevens in

Maak het eenvoudig voor bezoekers om contact met je op te nemen. Dit doe je door je e-mailadres, telefoonnummer en adres toe te voegen. Als een bezoeker via mobiel op jouw profiel kijkt, verschijnt daar een button met ‘contact’. Zodra hierop wordt geklikt, verschijnt er een optie om contact op te nemen via mobiel of e-mailadres.

IG Biografie

Instagram biografie: aan de slag!

Zoals je ziet is het eigenlijk vrij simpel om een goede Instagram biografie te maken. Mocht je ondertussen wat vragen of opmerkingen hebben, neem dan een kijkje over onze uitgebreide gids gericht op Instagram voor bedrijven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meraux de Schutter

Meraux de Schutter

Energieke marketeer met kennis over de laatste trends in een snel veranderende social media wereld! Ik train graag en heb al veel organisaties mogen helpen met trainingen die varieren van algemeen social media training tot aan LinkedIN Sales navigator of Instagram.

Aan de slag met social media?

Vraag een vrijblijvend gesprek met onze specialisten aan voor een op maat gemaakte training!