Swipe up link Instagram: alles over de nieuwste linkfunctie

Swipe Up link Instagram

Inhoudsopgave

‘Swipe up voor de producten die ik nu aan heb’ of ‘Swipe up voor meer informatie over dit onderwerp’. Deze zinnen heb je vast wel eens voorbij zien komen bij bedrijven of influencers. De swipe up link is super populair, maar deze functie is inmiddels door Instagram vervangen. Hoe komen mijn volgers nu bij mijn producten? Moet dat dan altijd door een ‘link in bio’? Nee hoor! We leggen het allemaal uit in deze blog!

Wat is de swipe up link Instagram?

Een swipe up link is een populaire feature die door Instagram werd gebruikt in Stories om achtergrond informatie te geven over producten. Door de swipe up link komen volgers direct op de goede pagina terecht van het product dat wordt uitgelicht. Dat zag er eerst zo uit:

Goed om te weten, het kan zijn dat je deze feature nooit tussen jouw Story functies hebt zien staan. Je kon de swipe up link op Instagram namelijk pas gebruiken vanaf 10.000 volgers.

Link delen op Instagram

De swipe up link is vervangen door een ‘link sticker’-functie. Dit lijkt een beetje op de product functie: je tikt op een product en je krijgt meer informatie. De ‘link sticker’ betekent dat je op de link kan drukken in iemand zijn Story. Hieronder een voorbeeld hoe de link sticker wordt gebruikt. Het kan zijn dat je nog wel eens een ‘meer weergeven’ of een ‘swipe up’ voorbij ziet komen op Instagram, maar dit is vervangen door de link sticker.

Voorbeeld link sticker instagram

Op deze manier voeg je een link op Instagram toe!

Wanneer je een swipe up of link sticker wil gebruiken, had je 10.000 volgers nodig. Voor veel accounts is dit best wel hoog gegrepen, terwijl het wel een hele handige functie is. Momenteel kan iedere gebruiker als het goed is een link sticker gebruiken. De functie is nog nieuw en het kan daarom voorkomen dat je de link sticker nog niet ziet. Hoe zorg je dan dat je volgers de juiste informatie krijgen? Wij hebben drie tips voor je:

  • Je kan de link in je bio zetten en je volgers hier naar verwijzen. Hoe je dat doet, lees je in de gids over Instagram bio’s.
  • Vraag in je Story of iemand geïnteresseerd is in de link. Deze kan je vervolgens via een DM (direct message) versturen. Wanneer je dit doet, ontstaat er tegelijkertijd een korte interactie tussen jou en je volgers. Extra leuk!
  • Wil je een link delen die te maken heeft met een post die je al eerder geplaatst hebt? Vraag dan aan iedereen die de link wilt ontvangen, een bepaalde reactie te plaatsen. Bijvoorbeeld een specifieke emoji of een woord. Stuur vervolgens de link naar hen privé.

Kortom: wanneer je de linksticker niet kunt gebruiken, kan je dus via DM een link sturen of je link in je biografie zetten.

Link versturen via insta DM

Hoe voeg ik de link sticker op Instagram toe?

De link sticker vind je tussen al je andere stickers voor jouw Stories. Wanneer je een Story hebt gemaakt, klik je op de ‘sticker’ rechtsboven. Vervolgens kan je op de ‘link sticker’ klikken. Voeg je link toe en zet de sticker vervolgens op de gewenste plek.

Link Sticker

Swipe up link Instagram

Zo, jij bent weer op de hoogte van de nieuwste updates van Instagram! Wil je meer weten over Stories, Instagram of andere onderwerpen? We helpen je graag in een van onze trainingen!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eva Ubben

Eva Ubben

Enthousiaste, energieke en creatieve online marketeer. Gespecialiseerd in het overbrengen van kennis door letters en visuals. Eva haar expertise ligt op het gebied van Pinterest, Instagram en LinkedIn. Zij kijkt met een frisse blik naar organisaties, werkt nieuwe marketing concepten uit en zet in op het laten groeien van bedrijven. Daar wordt Eva blij van!
instagram training cursus workshop​

Instagram training

Dit leer je van onze specialisten:

Recente berichten

Ontdek meer over

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer leren over Instagram?

Ontdek meer over de Instagram training of neem contact op met onze specialisten!

Gratis social media tips ontvangen?

Onze experts delen graag hun kennis over social media met jou. Ontvang praktische tips en voorbeelden om jouw social media strategie te verbeteren!