TikTok Live: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Inhoudsopgave

We weten dat TikTok letterlijk ‘life’ is voor sommige gebruikers. De functie TikTok Live is net even wat anders. ‘Live’ is geen onbekende term, denk bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden of nieuwsuitzendingen. Deze uitzendingen zijn vaak eenrichtingsverkeer. Live gaan op social media is een unieke manier om je volgers te leren kennen en relaties op te bouwen. In deze blog bespreken we hoe je TikTok Live gebruikt en wat de voordelen zijn.

TikTok: een populair social media platform

Voordat we van start gaan hoe je TikTok Live gebruikt, bespreken we eerst even kort wat het platform inhoudt. Al helemaal op de hoogte? Zie het dan als een opfrisser. TikTok is dé app waar veel dansjes, challenges, informatie en inspiratie overdracht plaatsvindt. Je vindt hier voornamelijk de doelgroep tussen de 13 en 25 jaar. Eerder schreven wij al over alle mogelijkheden van TikTok voor bedrijven.

Wat zijn de voordelen van TikTok Live?

Live gaan is een manier om interactief met je volgers in contact te komen. Normaal zet je filmpjes op TikTok waar gebruikers achteraf op kunnen reageren. Bij TikTok Live kun je direct vragen beantwoorden of juist een gesprek aangaan met gebruikers. Niet alleen op TikTok kun je live gaan, maar ook op andere social media platformen. Het principe heeft verschillende doeleinden, waaronder:

  1. Verbinding met je doelgroep
  2. Relaties opbouwen met je volgers
  3. Je zichtbaarheid vergroten
  4. Je eigen podium creëren voor jouw boodschap
  5. Je ontvangt direct feedback van je volgers/doelgroep

Live op TikTok met de juiste content

Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt er live mee gaan. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van een nieuwe collectie, kennis en informatie overbrengen over een product of een kijkje achter de schermen geven. Door af te wisselen blijf je jouw publiek boeien en is iedere TikTok live uniek. Probeer bijvoorbeeld ook eens af te wisselen met gasten. Goed om te weten, is dat je pas live kan gaan op TikTok vanaf 1000 volgers!

Waarom TikTok Live gebruiken?

Live gaan op TikTok is een unieke manier om met je doelgroep te communiceren. Onze Jungle visie is: gebruik echte en authentieke content. Betere authentieke content dan live gaan, is er niet. Het is een unieke kans voor volgers om een kijkje achter de schermen te nemen en vragen te stellen die ze misschien normaal niet zouden stellen. Daarnaast houden we allemaal enorm van menselijk contact en dat gevoel wordt versterkt door TikTok Live. 

Daarnaast heeft TikTok een optie om Live te gaan voor een goed doel en daarbij geld op te halen. Het doel wordt van te voren goedgekeurd door TikTok, waardoor onbetrouwbare acties uit de weg worden gegaan.

Hoe ga je live op TikTok?

Nu we de voordelen begrijpen van het live gaan op social media, leggen we je uit hoe je live gaat op TikTok. We gaan er in dit stappenplan voor het gemak even vanuit dat je al een TikTok account hebt.

Stap 1) Tik op het plusje

Onder in de balk staan altijd vaste icoontjes op TikTok. Tik op het middelste icoontje/plusje om een TikTok te maken. Dit heet ook wel ‘create’. 

Hoe maak je een TikTok Live

Stap 2) Swipe binnen ‘create’ 

Wanneer je ‘create’ open hebt staan, kun je swipen tussen filter, effecten en uploaden.

Stap 3) Start je TikTok Live

Wanneer jij er klaar voor bent kan je jouw TikTok Live starten. Druk op ‘GO Live’ en je begint met uitzenden.

Hoe werkt TikTok Live

Stap 4) Modereer jouw live 

Wanneer je live gaat, kan je jouw TikTok Live modereren. Je kan mensen toevoegen aan je Live of effecten en liedjes toevoegen. Dit is helemaal aan jou!

Live op TikTok: de beste tips om live te gaan!

Om je TikTok Live experience helemaal compleet te maken zetten we wat tips voor je op een rijtje:

  1. Voorbereiding is het halve werk: ja een beetje cringe, maar het is echt zo. Bereid je TikTok Live voor: wat wil je vertellen of wat ga je doen en wat heb je daarvoor nodig? Zo verloopt jouw livestream super smooth!
  2. Opnieuw verbinden: volgens mij hebben we genoeg online meetings gehad om te concluderen dat een slechte internetverbinding heel vervelend is. Zorg ervoor dat je een goede internetverbinding hebt, wanneer je een live host. 
  3. Ga in gesprek met je publiek: de televisie zendt, maar bij een livestream is het juist leuk om in gesprek te gaan met jouw publiek. Probeer dus vragen te beantwoorden of mensen toe te voegen in het gesprek.
  4. Licht, camera en actie: zorg dat je goede belichting hebt en dat je camera de juiste hoek filmt, zodat jouw publiek alles goed kan bekijken.

TikTok Live: is het een functie voor jou?

Hopelijk heb je iets opgestoken van Live gaan op TikTok. Het is echt een unieke manier om het gesprek aan te gaan met je volgers of publiek. We zijn benieuwd of we jouw Live binnenkort voorbij zien komen. En als je vragen hebt, staan wij altijd voor je klaar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Eva Ubben

Eva Ubben

Enthousiaste, energieke en creatieve online marketeer. Gespecialiseerd in het overbrengen van kennis door letters en visuals. Eva haar expertise ligt op het gebied van Pinterest, Instagram en LinkedIn. Zij kijkt met een frisse blik naar organisaties, werkt nieuwe marketing concepten uit en zet in op het laten groeien van bedrijven. Daar wordt Eva blij van!

Aan de slag met social media?

Vraag een vrijblijvend gesprek met onze specialisten aan voor een op maat gemaakte training!