Leer alles over social media door onze specialisten, ofwel vakidioten Training aanvragen

Instagram post delen in Story: zo werkt het!

Inhoudsopgave

Een Instagram post delen in Story was een tijdje uitgeschakeld door het platform. Gelukkig is het nu weer mogelijk. Wil je precies weten hoe het zit, hoe je een post kunt delen in jouw Instagram Story en hoe je meer zichtbaarheid kunt creëren? Lees dan verder!

Wat is een Instagram Story?

Instagram Story is een functie op Instagram, waarmee je veel interactie met jouw volgers kunt creëren. Een waardevolle functie dus voor jouw Instagram Marketing! Een Instagram Story is een foto die niet in je Instagram feed bewaard wordt, maar die je volgers slechts 24 uur kunnen bekijken. Het leuke van is dat deze 100% zichtbaarheid heeft. De kanttekening die daarbij gemaakt moet worden, is dat jouw volgers bepalen of ze jouw Story wel of niet openen. Dit betekent dat je een grote zichtbaarheid als je een Instagram post deelt in Story.

Hoe ziet een Instagram Story eruit?

Story’s zijn foto’s en video’s die 24 uur te zien zijn. Het is een 16:9 formaat en is daarmee een ‘normaal telefoon’ formaat. Je ziet bovenin een Instagram Story een tijdsbalkje. Deze geeft aan hoelang je de foto nog kunt bekijken, voordat Instagram je de volgende laat zien. Je navigeert door je Stories door rechts te tikken op je scherm. Stel dat je een leuke hebt gezien en je wilt deze nog een keer bekijken, tik je links. 

Instagram Timeline Monkeys & Bananas
Instagram Story van Instax
Navigeren in Instagram Story

Instagram post delen in verhaal: het stappenplan!

Stap 1) Kies een geplaatste post om te delen

Kies je een foto van je eigen feed om mensen te laten weten dat je een nieuwe post hebt geplaatst of zie je een mooie post van iemand anders die je graag wil delen? Dat is helemaal jouw keuze!

Instagram post Hup Holland Hup

Stap 2) Klik op het ‘vliegtuigje’ onder een post

Het vliegtuigje is een icoontje dat staat voor het versturen van posts. Je kunt door deze optie jouw foto laten zien aan je vrienden en volgers, of je post juist delen in jouw Instagram Stories. Degene van wie jij een post deelt, krijgt overigens geen melding als je dit privé deelt met vrienden.

Instagram Post met vliegtuigje

Stap 3) Tik op ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’

Door op ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’ te tikken, kom je op de pagina waar je jouw Instagram Story kunt opmaken om het vervolgens in jouw Story te plaatsen. Je volgers kunnen na het zien van jouw Story op de foto uit je verhaal tikken om direct naar je post te gaan. 

Instagram post delen in Story

Stap 4) Jouw Instagram Stories opmaken

In Instagram Stories kun je tekst, een poll, muziek of een GIF’je bijvoegen. Dit kun je doen om de Story op te leuken, maar dat is natuurlijk helemaal jouw keuze! Om de lay-out van je post in je verhaal te veranderen, tik je op de foto van jouw post. Hierdoor zie je de lay-out veranderen.

Layout kiezen van Instagram Story

Stap 5) Tik op ‘Verzenden naar’

Klik vervolgens op ‘Verzenden naar’. Nadat je hierop hebt getikt, kom je in een menu. Hier kun je kiezen naar wie je dit verhaal wilt sturen. Als je de afbeelding of video in jouw Instagram Story zet, betekent dit dat al jouw volgers dit kunnen bekijken. Je kan ook een Story privé verzenden naar iemand, waardoor alleen deze persoon die Story kan bekijken.

Instagram Story verzenden naar

Stap 6) Delen maar!

Tot slot druk je op ‘Delen’ en wordt jouw foto of video in jouw Instagram Stories gezet. Instagram post delen in Story? CHECK!

Instagram bericht delen in verhaal

Hopelijk is het delen van een Instagram post in jouw Story gelukt. Verhalen zijn namelijk een hele leuke manier om meer interactie te creëren met je volgers. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden voor bedrijven op Instagram. Ontdek deze mogelijkheden in een Instagram training.

Deel dit artikel

10 reacties

    1. Hi Marlies,

      Om een bericht te kunnen delen in je story heeft de persoon een openbaar account nodig. De persoon krijgt geen melding als je het bericht in je story deelt. Wil je dat deze persoon wel een melding krijgt? Dan zal je de persoon met een @ nog even moeten taggen.

      Hopelijk heb ik je vraag zo voldoende beantwoord!

      1. Is dat écht zo?? Ik ging er toch echt van uit dat de persoon wel een melding krijgt als je zijn bericht in een story deelt!? De naam staat er notabene met een @ onder!?

        1. Hi Bas, bedankt voor je bericht! Het is inderdaad zo dat wanneer je een persoon tagt hij/zij hiervan een melding krijgt. Let daarbij wel op dat degene alleen een melding krijgt wanneer je de persoon zelf tagt. Screenshots van een story waar de persoon in is getagd, zal hij dus geen melding van krijgen. Groetjes, Floortje

  1. Hi, klopt het dat je met de nieuwe update geen post uit een slide meer kunt plaatsen in je story, buiten de eerste foto om?

    Alvast bedankt

    1. Hi Faye,

      Dank je wel voor jouw vraag!
      Je kan nog steeds iedere foto van een slide post in je story plaatsen. Je swipet naar de foto die je in je story wil delen. Vervolgens druk je op het papieren vliegtuigje en klik je op je story. En voilà zo kun je een iedere afbeelding uit je post toch delen in je story!

      Laat je het ons weten of het lukt bij je? 😉

  2. Ik heb een bedrijfspagina tot mijn verbazing kunnen mensen mijn post op mijn feed niet delen en in hun verhaal zetten ik snap er echt niks van heb alles geprobeerd. Heb je tips?

    Gr, jenn

    1. Hi Jenn,

      Wat vervelend dat het niet lukt!
      Wat is de gebruikersnaam van je bedrijfspagina? Dat maakt het voor ons wat makkelijker om mee te kijken 😉

      Groetjes,
      Loïs

  3. Als mensen jouw post delen in hun story, kun je dat na een aantal dagen nog terughalen? (mits ze je getagged hebben natuurlijk).

    Stel je doet een winactie en mensen delen het in hun story om meer kans te maken. Dan zou ik graag willen weten of dit nog terug te halen is na afloop van de actie.

    1. Hi Renee,

      Het is inderdaad wel de bedoeling dat men je tagt anders wordt het erg lastig te achterhalen!
      Zodra iemand jouw post heeft geplaatst in zijn/haar story krijg je daar niet alleen een melding van bij je activiteiten maar ook in je berichtenbox op IG.
      Mogelijk staan deze meldingen in je berichtenbox onder ‘verzoeken’, deze kan je vervolgens blokkeren, verwijderen of accepteren en verplaatsen naar Primair of algemeen. Zodra je deze accepteert en in een mapje plaatst (maakt niet uit welke) dan kan je deze melding nog blijven zien echter is het lastig om te zien welke post dan doorgeplaatst is.

      Groetjes,
      Mirte

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eva Ubben

Eva Ubben

Enthousiaste, energieke en creatieve online marketeer. Gespecialiseerd in het overbrengen van kennis door letters en visuals. Eva haar expertise ligt op het gebied van Pinterest, Instagram en LinkedIn. Zij kijkt met een frisse blik naar organisaties, werkt nieuwe marketing concepten uit en zet in op het laten groeien van bedrijven. Daar wordt Eva blij van!
instagram training cursus workshop​

Instagram training

Leer het van onze specialisten (ofwel vakidioten)

In onze Instagram training ga je met een van onze Instagram professionals praktisch aan de slag. Zij vertellen je over alle trends, ontwikkelingen en nog belangrijker: het praktisch gebruik van Instagram. Dat alles aan de hand van jouw eigen accounts, zodat jij jouw doelgroep weet te bereiken.

Recente berichten

Ontdek meer over

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer leren over social media?

Wij gebruiken cookies

Deze site gebruikt cookies voor een betere ervaring. Kom er achter waar wij cookies voor gebruiken.

Gratis social media tips?

Iedere maand deelt onze social media specialist (ofwel vakidioot) Meraux haar kennis over social media met jou.

Ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief