Instagram koppelen aan Facebook: hét complete stappenplan

instagram koppelen aan facebook

Inhoudsopgave

Bijna iedereen kent de struggle, het onderhouden van je social media kanalen. Het neemt allemaal (te) veel tijd in beslag. In deze blog helpen wij jou met het effectiever omgaan met de social media kanalen Facebook en Instagram. Hoe? Door de vraag ‘hoe kan je Instagram koppelen aan Facebook?’ te beantwoorden. Dit zal je een hele hoop tijd besparen ;).

Benieuwd? Blijf lezen!

Facebook en Instagram

Facebook en Instagram zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen, waarom? Omdat ze sinds 2012 dezelfde eigenaar hebben, Mark Zuckerberg, de eigenaar van Meta. Instagram werd voor 1 miljard dollar verkocht (!), daarbij is ook Whatsapp hieraan toegevoegd in 2014, voor maar liefst 19 miljard dollar.

Maar goed, deze dure overname zorgt er dus voor dat jij effectiever om kunt gaan met je socials doordat je o.a. berichten die je op Facebook plaatst ook op Instagram kunt plaatsen en andersom, daarbij zijn er nog een aantal andere efficiënte oplossingen binnen de app Business Suite.

Waarom Facebook en Instagram koppelen?

Instagram koppelen aan Facebook, waarom zou je de moeite nemen om dit te doen? Dit heeft veel voordelen. Je kan ervoor kiezen om een Instagram post ook automatisch op Facebook te plaatsen, dit regel je met de schuifjes onder je post (zie onderstaande afbeelding).

Andersom is dit helaas nog niet mogelijk. Dit komt omdat je op Instagram altijd een post plaatst met afbeelding en op Facebook kan een post ook uit alleen tekst bestaan. Maar goed even terug naar het voordeel! Ga je een post met afbeelding plaatsen? Dan kan dat erg gemakkelijk met de koppeling tussen de twee kanalen. Zo ga je efficiënter om met je social kanalen en tijd! 😉

Voordelen instagram Facebook koppelen

Je kan de stories die je op Instagram plaatst ook doorplaatsen in ‘Mijn Verhaal’ op Facebook.

Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit Instagram een feedpost te delen in je story. Facebook dupliceert deze automatisch wanneer je de accounts gekoppeld hebt en geeft je de mogelijkheid de post te bekijken op Instagram.

traditionrolex.com

Wanneer Instagram en Facebook niet koppelen?

Voordat je meteen naar Instagram ‘rent’ om deze te koppelen aan Facebook is het goed om na te denken over je doelgroep. Want ondanks de voordelen die je hebt wanneer je Instagram en Facebook koppelt, is er ook een punt van aandacht.

Het is namelijk heel belangrijk dat je weet wie jouw doelgroep is. Wanneer je doelgroep van Facebook en Instagram identiek aan elkaar zijn óf wanneer je weet dat er veel overlap is, dan is het niet verstandig om deze aan elkaar te koppelen. Bekijk het zo, als jij twee keer dezelfde krant krijgt, zou je deze dan nog een keertje lezen? Waarschijnlijk niet. Wanneer je twee keer hetzelfde plaats op Facebook en Instagram en je doelgroep hetzelfde is kan dit zorgen voor minder interactie en dus minder zichtbaarheid van jouw post.

Dus check goed of er voldoende afwijking in de doelgroepen van beiden kanalen zit en dan kan je vervolgens je Instagram en Facebook aan elkaar koppelen!

Stappenplan: Instagram koppelen aan Facebook

Goed om te weten, voordat we beginnen, je kan alleen de accounts aan elkaar koppelen als je een professioneel account hebt. Wanneer je een persoonlijk account hebt kan dit dus niet, dan moet je je account converteren naar een professioneel account. Dit doe je als volgt: ga naar instellingen > account > verander account type.

We nemen je stap voor stap mee hoe je jouw Instagram pagina aan je Facebook koppelt.

Let op! We gaan er in dit stappenplan vanuit dat je zelf al een persoonlijk Facebook account hebt, wat aan je bedrijfspagina gekoppeld is, waarvan jij de beheerder bent. Op Instagram heb je namelijk een bedrijfsaccount met een eigen login, bij Facebook is dit net even anders. Bij Facebook heb je namelijk een persoonlijk account waar een Facebook bedrijfspagina aan gekoppeld moet zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je deze accounts alleen kunt koppelen via de mobiele Instagram app. Meer weten? Lees dan eens de gids over Instagram Marketing of Facebook Marketing.

Stap 1 – Ga naar je Instagram profiel

Instagram facebook koppelen

Stap 2 – Klik op de drie streepjes rechtsboven in je profiel en klik op settings (instellingen)

stappenplan instagram facebook koppelen

Stap 3 – Ga vanuit je Instellingen naar Account centrum (onderin in het blauw)

Account centrum instagram facebook koppelen

Stap 4 – Klik op ‘account centrum instellen’

Instagram account centrum

Stap 5 – Log in met jouw Facebook account of synchroniseer jouw bestaande account met Instagram

Log in deze stap in met jouw persoonlijke Facebook account, waaraan jouw Facebook bedrijfspagina, waarvan je beheerder bent, gekoppeld is.

Koppeling instagram aan facebook

Stap 6 – Check!

Instagram koppelen lukt niet altijd even vlekkeloos bij iedereen de eerste keer, daarom is een check van belang. Wanneer je accounts aan elkaar zijn gekoppeld kun je dat checken door op je eigen profiel te klikken op profiel bewerken. Je ziet dan, zoals hieronder, bij pagina de naam van je Facebookpagina staan. Dit is een teken dat Instagram koppelen aan Facebook is gelukt!

IMG 1481 edited 1

Instagram koppelen aan Facebook lukt niet, hoe kan dit?

Het kan voorkomen dat het niet lukt om Instagram en Facebook aan elkaar te koppelen. Dit is natuurlijk erg vervelend. In sommige gevallen kan dit opgelost worden door het e-mailadres wat gelinkt is aan het account te bekijken.

Dit doe je door bij instellingen op account te klikken en vervolgens op persoonlijke gegevens. Meta (Facebook en Instagram) sturen soms een e-mail naar het adres dat ze hebben met de vraag om bevestiging. Wanneer ook dat geen oplossing biedt kan het helpen om het later nog een keer te proberen, of contact te zoeken met Facebook. Vaak heeft Facebook inzicht in waarom het niet lukt.

Stappenplan: Facebook koppelen aan Instagram

Je kan een Facebookpagina dus koppelen aan Instagram, maar dat kan ook andersom! Ben je meer vertrouwd met Facebook, dan is dit jouw handleiding. We nemen je ook kort mee door hoe je een Instagram account aan Facebook koppelt.

Stap 1 – Ga naar je bedrijfspagina

Facebook pagina Instagram koppelen

Stap 2 – Ga naar instellingen

Klik op het tandwieltje, rechts bovenin.

Instellingen bedrijfspagina facebook

Stap 3 – Ga naar het tabje ‘Instagram’

Instagram aan Facebook koppelen

Stap 4 – Klik op ‘verbind account’ en login bij Instagram

Login instagram aan Facebook

Stap 5 – Check!

Waneer je accounts aan elkaar zijn gekoppeld kun je dat checken door de Instagram tab in Facebook nogmaals te bezoeken en dan zie je dat deze verbonden is. Dit kan je zien aan het instagram pictogram bij je profielfoto, zoals op onderstaande foto.

IMG 1918 2

Instagram koppelen aan Facebook, zelf aan de slag!

Zoals je leest heeft het koppelen van Facebook en Instagram veel voordelen. Dus hopelijk kun je na dit artikel efficiënter met jouw socials aan de slag.

Ben je benieuwd naar hoe jij meer uit jouw socials, zoals Instagram en Facebook, kunt halen? Wij staan voor je klaar met een van onze social media trainingen.

Lees ook:

Deel dit artikel

18 reacties

 1. Hi Lois,

  Ik heb je instructies goed doorlopen maar blijf bij 2 van mijn accounts geen toegang tot Instagram krijgen via de business suite.

  Heb jij hier nog tips voor?

  Ik hoor het graag alvast bedankt!

 2. Hi Myrna,

  Weet je zeker dat je een bedrijfsaccount hebt met jouw Instagram account? Het kan namelijk zijn dat hij daardoor niet koppelt met Business Suite.

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes,

  Floortje

 3. Moeten het beiden bedrijfsaccounts zijn? Om te kunnen koppelen?
  Moet ik dan de loginnaam en wachtwoord van business account van Facebook intypen of die van instagram.

 4. Hi Patricia,

  Om je Facebook account te kunnen koppelen hoef je geen business account te hebben! Je kunt dit ook met je persoonlijke account doen.

  Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 5. Ik heb al meerdere malen de stappen doorlopen, ook al zonder jouw instructies maar voor een opdrachtgever waar ik voor werk loop ik steeds vast.
  Ik krijg de melding:
  “Facebook-pagina hoort al bij een bedrijf, is al eigendom van een ander bedrijf. Je kunt nog wel toegang tot deze pagina aanvragen, maar je verzoek moet worden goedgekeurd door het bedrijf dat eigenaar is van de pagina”

  Ik het zicht op en controle over alle accounts en inloggegevens maar ik kom er gewoonweg niet achter hoe ik dit op moet lossen.

  Het plannen van Facebook via Meta Business gaat prima.
  Maar Instagram doe ik nu handmatig.

 6. Duidelijke instructie, ik had mijn instagram pagina gekoppeld met facebook, maar als ik automatisch of handmatig mijn berichten of verhalen van IG ook deel op FB dan plaats hij die op mijn persoonlijke pagina ipv op mijn zakelijke pagina. Ik krijg die koppeling op een of andere manier niet beide op mijn zakelijke pagina’s.

  Hoe krijg ik dit werkend?

 7. hallo,

  Hoe kan je de verbinding tussen instagram en je facebook account verbreken/verwijderen?

 8. Hi Arianne,

  Bedankt voor je bericht!

  Ik raad je in dat geval aan om contact op te zoeken met de Facebook helpdesk aangezien ik denk dat dit een technisch probleem is.

  Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 9. Hi Noortje,

  Bedankt voor je bericht! Klopt het dat je bij business manager wel beide zakelijke pagina’s ziet staan of zie je alleen je persoonlijke Instagram en persoonlijke Facebook staan?

 10. Dit heb ik inderdaad ook. Ik heb een persoonlijke insta en een zakelijke. Daarnaast een persoonlijke FB en een zakelijke. Maar steeds als ik vanuit insta iets wil posten op FB, komt het op mijn persoonlijke pagina. Ik krijg dit niet aangepast.

 11. Hi Linsey,

  Goed dat je dit aangeeft! Ik raad je aan om te checken of je je zakelijke Instagram account aan je zakelijke Facebook account hebt gekoppeld. Het kan namelijk zijn dat het hier mis gaat.

 12. Ik heb hier ook last van. Als ik op m’n zakelijke Insta post en automatisch doorplaats op m’n zakelijke FB pagina, dan komt de post toch op m’n privé FB pagina terecht 🙁

  Groetjes Laura

 13. Hoi Laura,
  Als je een bericht plaatst op je zakelijke Instagram-account en automatisch doorplaatst naar je zakelijke Facebook-pagina, zou dat bericht niet automatisch op je persoonlijke Facebook-pagina terecht moeten komen. Het doorplaatsen van berichten van je zakelijke Instagram naar je zakelijke Facebook-pagina zou moeten zorgen voor een scheiding tussen je zakelijke en persoonlijke sociale media-accounts.

  Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste instellingen hebt geconfigureerd en dat je bent ingelogd op de juiste accounts wanneer je deze automatische doorplaatsing instelt. Controleer of je bent ingelogd op je zakelijke Instagram-account en je zakelijke Facebook-pagina en dat je de juiste autorisaties hebt verleend voor het koppelen van deze accounts. Anders zou je even met Meta contact moeten opnemen om te checken waar het anders mis gaat.

 14. Hallo,
  Ik heb precies hetzelfde probleem als Laura.
  Zakelijke instagram is gekoppeld aan bedrijfspagina op facebook, netjes te zien ook in de business suite etc. Maar als ik iets plaats via de zakelijke instagram kan ik alleen doorplaatsen naar mijn prive facebook! Ik kom er niet uit, iemand tips?
  Groetjes,

 15. Hi Leonie,
  Als je een bericht plaatst op je zakelijke Instagram-account en automatisch doorplaatst naar je zakelijke Facebook-pagina, zou dat bericht niet automatisch op je persoonlijke Facebook-pagina terecht moeten komen. Het doorplaatsen van berichten van je zakelijke Instagram naar je zakelijke Facebook-pagina zou moeten zorgen voor een scheiding tussen je zakelijke en persoonlijke sociale media-accounts.

  Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste instellingen hebt geconfigureerd en dat je bent ingelogd op de juiste accounts wanneer je deze automatische doorplaatsing instelt. Controleer of je bent ingelogd op je zakelijke Instagram-account en je zakelijke Facebook-pagina en dat je de juiste autorisaties hebt verleend voor het koppelen van deze accounts. Anders zou je even met Meta contact moeten opnemen om te checken waar het anders mis gaat.
  Succes!

 16. Hi Tessa,

  Ik heb ook dit probleem.. Kun je vertellen welke stappen er dan precies gezet moeten worden, of welke autorisaties dan wellicht niet kloppen?

  Dankjewel!

  Groetjes,

  Judith

 17. Hi Judith,

  In de business manager van Facebook kan je de Facebook pagina aan de Instagram pagina koppelen. Hiervoor dien je beheerders rechten nodig te hebben.
  Ik raad je aan om de helpdesk van Facebook te doorlopen om deze instellingen op een correcte manier te koppelen.

  Groetjes,
  Mirte

Picture of Lois

Lois

Enthousiaste en creatieve Social media manager die up to date is met de laatste trends binnen in Social media! Voor meerdere klanten is Loïs dagelijks actief op alle kanalen. Een verandering ziet Loïs dan ook snel. Waar Loïs echt energie van krijgt? Kennis delen! En dat heb je net zelf mogen ervaren! :)

Meer leren over social media?

Wij gebruiken cookies

Deze site gebruikt cookies voor een betere ervaring. Kom er achter waar wij cookies voor gebruiken.

Gratis social media tips?

Iedere maand deelt onze social media specialist Lisanne haar kennis over social media met jou.

Ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief